Cumartesi , 27 Nisan 2024

AÖF Bilgi

AÖF Bitirme Süresi Var Mı?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği azami eğitim süresi hakkında düzenlemeler yapmıştır. Buna göre kayıt yaptıran bir öğrencinin sonsuza dek öğrenci kalması mümkün olmamaktadır. Azami Bitirme Süreleri Örgün öğretimde olduğu üzere açıköğretimde de ön lisans programları için 2, lisans programları için 4 yıllık bir dönem …

Devamını Oku »

AÖF Mezunu Memur Olabilir Mi?

Açıköğretim okumak isteyenlerin kafasına en çok takılan soruların başında AÖF mezunu memur olabilir mi sorusu geliyor. Soruya kesin ve net ir şekilde elbette olabilir ve hatta oluyor diyerek başlamak gerekir. Zira teknik olarak açıköğretim diploması ile örgün öğretim diploması arasında hiçbir fark yoktur. KPSS’de Kim Daha Avantajlı? Teknik olarak örgün …

Devamını Oku »

AÖF En İyi Bölümler Hangileri?

AÖF okumak isteyen ancak hangi bölümü okuyacağına karar veremeyenler için AÖF en iyi bölümler hangileri sorusunu yanıtladık. AÖF bünyesinde önlisans, lisans ve yüksek lisans programları mevcuttur. Bu programlar arasında gelecek vaat eden bölümler de oldukça çoktur. Ben sadece diploma değil bir uzmanlık alanı, bir meslek istiyorum diyenler için en avantajlı …

Devamını Oku »

AÖF’den Mezun Olunca Diplomada Ne Yazar?

Anadolu Üniversitesi açıköğretim okumak isteyen öğrenciler diplomada ne yazdığını merak ediyor. Teknik olarak örgün öğretim ile AÖF diplomaları arasında herhangi bir fark bulunmuyor. Ancak yine de öğrenciler açıköğretim ibaresinin olmamasını tercih ediyor. Anadolu Üniversitesi Fakülteleri Anadolu Üniversitesi bünyesinde 3 farklı fakülte mevcuttur. Bunlar iktisat fakültesi, işletme fakültesi ve açıköğretim fakültesidir. …

Devamını Oku »

2021 KYK Bursu Ne Kadar Oldu?

2021 yılına girilmesiyle birlikte KYK bursu zam miktarı netleşti. Öğrencilerin merakla beklediği burs miktarı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. KYK Burs Miktarları 2021 yılı için KYK burs ya da kredi alan öğrencilere ödenecek olan zamlı miktarlar belli oldu. KYK bursu ne kadar oldu diyenler için yeni tutarları açıklayalım: Lisans ve önlisans …

Devamını Oku »

AÖF Mezunları Polis Olabilir mi?

Açıköğretim Fakültesinin kısaltması olan AÖF ile ilgili olarak açıktan okuyup polis olabilir miyim diyen bir çok kişi görmüşsünüzdür. Bizlerde AÖFdersleri.com sitesi olarak açıköğretim fakültesi okuyarak polis olma hayali kuran adaylar için bilgilendirme yazısı yazmayı uygun gördük. Açıköğretim fakülteleri bilindiği üzere ülkemizde 3 tane bulunmaktadır; bunlar Eskişehir Anadolu Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi …

Devamını Oku »

Açıköğretim 2019 – 2020 Sınav Takvimi

SINAV TARİHLERİ Sınav Türü Sınav Tarihi Güz Dönemi Ara Sınavı 14 – 15 Aralık 2019 Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı 18 – 19 Ocak 2020 Bahar Dönemi Ara Sınavı 18 – 19 Nisan 2020 Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı 13 – 14 Haziran 2020 Yaz Okulu Sınavı 22 – 23 …

Devamını Oku »

AÖF Başarı notu nedir, nasıl hesaplanır?

Açıköğretim fakültelerinde başarı notu ne anlama gelir ve nasıl hesaplanır bunlarla ilgili tüm detaylara aşağıdan ulaşabilirsiniz. Başarı Notu, dönem içi notları ile dönem sonu sınav notunun katkılarıyla hesaplanır. Dönem içi notları; ara sınav, kısa sınav, sözlü sınav, ödev ve uygulamalı çalışmalara verilen notlardan oluşur. Açıköğretim Sisteminde yapılan sınavlar sonucunda ara …

Devamını Oku »

AÖF Harf notlarının anlamları nedir?

Açıköğretim fakültesinde okuyanlar için harfler oldukça önemlidir bu nedenle harf notlarını adayların iyice öğrenmesi ve buna göre sınavlara hazırlanmaları gerekmektedir. Harf notlarına ve detaylara aşağıdan ulaşabilirsiniz. AA, AB, BA, BB, BC, CB ve CC geçer harf notlarıdır. Bu notları aldığınız dersleri tekrar seçemezsiniz. CD, DC ve DD harf notları ise …

Devamını Oku »

AÖF Kayıt Yenileme Nasıl Yapılır?

Ders Seçimi Üç Adımdan Oluşmaktadır: 1- aof.anadolu.edu.tr adresindeki Kayıt Otomasyonu bağlantısı Kayıt Yenileme linkinden T.C. kimlik numaranızı ve şifrenizi girmeniz gerekecektir. 2- Ders seçim işlemi yaparak alacağınız ve bıraktığınız dersleri belirleyeceksiniz. 3- Yaptığınız ders seçim işlemini onaylamanız istenecektir. Yaptığınız ders seçimini onaylamadığınız takdirde, ders seçiminiz geçersiz sayılacaktır. Ders seçiminde değişiklik …

Devamını Oku »

Pomodoro Tekniği İle Verimli Ders Çalışma

Pomodoro Tekniği Nedir?Özellikle yoğun dikkat ve yaratıcılık gerektiren işlerde çalışan yazılımcılar, reklamcılar ve tasarımcılar tarafından uygulanan Pomodoro tekniği, zamanın en etkin şekilde kullanılmasını sağlayan bir tekniktir. Pomodoro tekniği nedir sorusunun cevabı, 25 dakika çalışma ve 5 dakika dinlenme temelli çalışma biçmindedir. Bu tekniğin amacı ise çalışma sırasında kısa aralar verilerek …

Devamını Oku »

AÖF de Bütünleme sınavı neden yapılmamaktadır?

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde güz döneminde güz dönemi ara sınavı ve dönem sonu sınavı, bahar döneminde bahar dönemi ara sınavı ve dönem sonu sınavı olmak üzere ilgili öğretim dönemlerinde kaydını yenileten öğrencilere dört sınav yapılmakta olup, her bir sınav organizasyon açısından Türkiye ve dünyadaki en büyük sınav organizasyonlarındandır. Öğrenci …

Devamını Oku »

Açıköğretim 2019 – 2020 Güz Dönemi Arasınav Sorumluluk Üniteleri

2019 – 2020 Güz dönemi ara sınavı 14 – 15 Aralık 2019 tarihlerinde yapılacak. Öğrencilerin merak ettiği soruların başında ara sınavda ders kitabının hangi ünitelerinden sorumluyuz sorusu geliyor. Özellike 2019 – 2020 öğretim yılı için Ders İntibak Listesi açıklandıktan sonra öğrenciler daha da fazla merak etmeye başladı. Ara sınavlarda genellikle kitabın yarı …

Devamını Oku »

Aöf Yeni Şifre Nasıl Alınır?

Aöf Yeni Şifre Nasıl Alınır?

Açıköğretim fakültelerine kayıt yapan her öğrenciye kayıt işlemi tamamlandıktan sonra şifre verilmektedir. Eğer şifrenizi kaybettiyseniz ya da hatırlamıyorsanız açıköğretimin ya da üniversitenin kendi sitelerinden şifre hatırlatma sayfasına giderek yeni bir şifre alabilirsiniz. Eğer hatırlatma kaydınız bulunmuyorsa yeni şifrenizi alabilmek için açıköğretim etkileşim merkezini aramanız gereklidir. 444 10 26 numaralı telefonu …

Devamını Oku »

Aöf Diploma Ne Zaman Veriliyor?

Aöf Diploma Ne Zaman Veriliyor?

Mezun olan öğrencilerin dönem sonu sınav sonuçları açıklandıktan sonra öğrencilerin diplomaları hazırlanmaya başlıyor. Mezun olan öğrencilerin diplomaları ortalama 20-30 gün içerisinde hazırlanıyor ve daha sonra öğrencinin bağlı olduğu büroya gönderiliyor. Mezunlar bağlı oldukları açıköğretim fakültesi bürosuna müracaat ederek imza karşılığında diplomalarını alabiliyorlar. Mezunlar müracaat etmeden önce özel kimlik kartlarını yanlarına …

Devamını Oku »

Aöf Kaydımı Nasıl Sildirebilirim?

Aöf Kaydımı Nasıl Sildirebilirim?

Eğer bölümünüzden memnun değilseniz ya da herhangi başka bir sebepten dolayı kaydınızı silmek istiyorsanız yapmanız gerekenler çok basit. Eğer kaydınızı sildirmek istiyorsanız ilk öncelikle kaydınızı sildirmek istediğinizi açıkça belirten bir dilekçe hazırlamanız gerekmekte. Bu dilekçede imza ve tarih bulunmalıdır. Dilekçe hazırlandıktan sonra öğrenci, kimlik kartını ve dilekçesini başvurduğu AÖF bürosuna …

Devamını Oku »

Açık Uçlu Soru Sistemi Nedir?

Açık Uçlu Soru Sistemi Nedir?

Bu uygulama, iki adet kısa cevaplı ve bir adet uzun cevaplı sorudan oluşan toplam 3 soruya ek olarak yanıt verilmesinin beklendiği bir uygulamadır. Öğrencilerin normal soruların yanı sıra 16 adet çoktan seçmeli sorulara cevap vermesi gerekir. Bu açık uçlu soru sistemi genelde sadece ara sınav zamanlarında uygulanmaktadır. Açık uçlu sorular …

Devamını Oku »

Aöf Mezun Olabilmek İçin Koşullar Nelerdir?

Aöf Kaydımı Nasıl Sildirebilirim?

Öğrencinin mezun olabilmesi için kayıtlı olduğu ön lisans programında en az 120 AKTS kredilik, lisans programında ise en az 240 AKTS kredilik ders alıp, aldığı bu dersleri başarı ile tamamlaması gerekmektedir. Öğrencinin FF, YZ ya da DZ notu olmamalıdır ve genel not ortalaması en az 2,00 olmalıdır. Eğer öğrenci bu …

Devamını Oku »