Perşembe , 9 Ocak 2025

AÖF Bilgi

AÖF Başarı notu nedir, nasıl hesaplanır?

Açıköğretim fakültelerinde başarı notu ne anlama gelir ve nasıl hesaplanır bunlarla ilgili tüm detaylara aşağıdan ulaşabilirsiniz. Başarı Notu, dönem içi notları ile dönem sonu sınav notunun katkılarıyla hesaplanır. Dönem içi notları; ara sınav, kısa sınav, sözlü sınav, ödev ve uygulamalı çalışmalara verilen notlardan oluşur. Açıköğretim Sisteminde yapılan sınavlar sonucunda ara …

Devamını Oku »

AÖF Harf notlarının anlamları nedir?

Açıköğretim fakültesinde okuyanlar için harfler oldukça önemlidir bu nedenle harf notlarını adayların iyice öğrenmesi ve buna göre sınavlara hazırlanmaları gerekmektedir. Harf notlarına ve detaylara aşağıdan ulaşabilirsiniz. AA, AB, BA, BB, BC, CB ve CC geçer harf notlarıdır. Bu notları aldığınız dersleri tekrar seçemezsiniz. CD, DC ve DD harf notları ise …

Devamını Oku »

AÖF Kayıt Yenileme Nasıl Yapılır?

Ders Seçimi Üç Adımdan Oluşmaktadır: 1- aof.anadolu.edu.tr adresindeki Kayıt Otomasyonu bağlantısı Kayıt Yenileme linkinden T.C. kimlik numaranızı ve şifrenizi girmeniz gerekecektir. 2- Ders seçim işlemi yaparak alacağınız ve bıraktığınız dersleri belirleyeceksiniz. 3- Yaptığınız ders seçim işlemini onaylamanız istenecektir. Yaptığınız ders seçimini onaylamadığınız takdirde, ders seçiminiz geçersiz sayılacaktır. Ders seçiminde değişiklik …

Devamını Oku »

Pomodoro Tekniği İle Verimli Ders Çalışma

Pomodoro Tekniği Nedir?Özellikle yoğun dikkat ve yaratıcılık gerektiren işlerde çalışan yazılımcılar, reklamcılar ve tasarımcılar tarafından uygulanan Pomodoro tekniği, zamanın en etkin şekilde kullanılmasını sağlayan bir tekniktir. Pomodoro tekniği nedir sorusunun cevabı, 25 dakika çalışma ve 5 dakika dinlenme temelli çalışma biçmindedir. Bu tekniğin amacı ise çalışma sırasında kısa aralar verilerek …

Devamını Oku »

AÖF de Bütünleme sınavı neden yapılmamaktadır?

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde güz döneminde güz dönemi ara sınavı ve dönem sonu sınavı, bahar döneminde bahar dönemi ara sınavı ve dönem sonu sınavı olmak üzere ilgili öğretim dönemlerinde kaydını yenileten öğrencilere dört sınav yapılmakta olup, her bir sınav organizasyon açısından Türkiye ve dünyadaki en büyük sınav organizasyonlarındandır. Öğrenci …

Devamını Oku »

Açıköğretim 2019 – 2020 Güz Dönemi Arasınav Sorumluluk Üniteleri

2019 – 2020 Güz dönemi ara sınavı 14 – 15 Aralık 2019 tarihlerinde yapılacak. Öğrencilerin merak ettiği soruların başında ara sınavda ders kitabının hangi ünitelerinden sorumluyuz sorusu geliyor. Özellike 2019 – 2020 öğretim yılı için Ders İntibak Listesi açıklandıktan sonra öğrenciler daha da fazla merak etmeye başladı. Ara sınavlarda genellikle kitabın yarı …

Devamını Oku »

Aöf Yeni Şifre Nasıl Alınır?

Aöf Yeni Şifre Nasıl Alınır?

Açıköğretim fakültelerine kayıt yapan her öğrenciye kayıt işlemi tamamlandıktan sonra şifre verilmektedir. Eğer şifrenizi kaybettiyseniz ya da hatırlamıyorsanız açıköğretimin ya da üniversitenin kendi sitelerinden şifre hatırlatma sayfasına giderek yeni bir şifre alabilirsiniz. Eğer hatırlatma kaydınız bulunmuyorsa yeni şifrenizi alabilmek için açıköğretim etkileşim merkezini aramanız gereklidir. 444 10 26 numaralı telefonu …

Devamını Oku »

Aöf Diploma Ne Zaman Veriliyor?

Aöf Diploma Ne Zaman Veriliyor?

Mezun olan öğrencilerin dönem sonu sınav sonuçları açıklandıktan sonra öğrencilerin diplomaları hazırlanmaya başlıyor. Mezun olan öğrencilerin diplomaları ortalama 20-30 gün içerisinde hazırlanıyor ve daha sonra öğrencinin bağlı olduğu büroya gönderiliyor. Mezunlar bağlı oldukları açıköğretim fakültesi bürosuna müracaat ederek imza karşılığında diplomalarını alabiliyorlar. Mezunlar müracaat etmeden önce özel kimlik kartlarını yanlarına …

Devamını Oku »

Aöf Kaydımı Nasıl Sildirebilirim?

Aöf Kaydımı Nasıl Sildirebilirim?

Eğer bölümünüzden memnun değilseniz ya da herhangi başka bir sebepten dolayı kaydınızı silmek istiyorsanız yapmanız gerekenler çok basit. Eğer kaydınızı sildirmek istiyorsanız ilk öncelikle kaydınızı sildirmek istediğinizi açıkça belirten bir dilekçe hazırlamanız gerekmekte. Bu dilekçede imza ve tarih bulunmalıdır. Dilekçe hazırlandıktan sonra öğrenci, kimlik kartını ve dilekçesini başvurduğu AÖF bürosuna …

Devamını Oku »

Açık Uçlu Soru Sistemi Nedir?

Açık Uçlu Soru Sistemi Nedir?

Bu uygulama, iki adet kısa cevaplı ve bir adet uzun cevaplı sorudan oluşan toplam 3 soruya ek olarak yanıt verilmesinin beklendiği bir uygulamadır. Öğrencilerin normal soruların yanı sıra 16 adet çoktan seçmeli sorulara cevap vermesi gerekir. Bu açık uçlu soru sistemi genelde sadece ara sınav zamanlarında uygulanmaktadır. Açık uçlu sorular …

Devamını Oku »

Aöf Mezun Olabilmek İçin Koşullar Nelerdir?

Aöf Kaydımı Nasıl Sildirebilirim?

Öğrencinin mezun olabilmesi için kayıtlı olduğu ön lisans programında en az 120 AKTS kredilik, lisans programında ise en az 240 AKTS kredilik ders alıp, aldığı bu dersleri başarı ile tamamlaması gerekmektedir. Öğrencinin FF, YZ ya da DZ notu olmamalıdır ve genel not ortalaması en az 2,00 olmalıdır. Eğer öğrenci bu …

Devamını Oku »

Aöf Ekle-Sil İşlemi Nasıl Yapılmaktadır?

Aöf Kaydımı Nasıl Sildirebilirim?

Yeni kayıt öğrencileri de dahil olmak üzere bütün öğrenciler ders seçimi için 1 yarı yılda toplam 45 AKTS kredilik ders seçebilmektedir. Öğrenciler ders seçimlerini kayıt yenileme tarihleri boyunca yapabilmektedir. Öğrenciler ders seçimi yaparken oldukça dikkatli olmaları gerek çünkü sonradan seçtikleri derslere itiraz edemezler. Öğrenciler sorumlu oldukları derslerin hepsini vermeden mezun …

Devamını Oku »

Aöf 3 Ders Sınavı Nedir?

Aöf Kaydımı Nasıl Sildirebilirim?

3 ders sınavı, AÖF bünyesinde gerçekleştirilen bir sınavdır. Bu sınava lisans ya da ön lisans programlarında eğitim alan öğrenciler katılır. Üç ders sınavı, AÖF bünyesinde kayıtlı olduğu programdaki tüm dersleri almış ve bu almış olduğu derslerden en fazla 3 tanesinde başarısız olmuş öğrencilere özel bir telafi sınavıdır. Bu 3 dersi …

Devamını Oku »

Akademik Yetersizlik Uyarısı Ne Anlama Gelmektedir?

Akademik Yetersizlik Uyarısı Ne Anlama Gelmektedir?

Bu uyarı, herhangi bir dönemin sonunda veya akademik yılın sonunda ortalaması 2,00’nin altında olan öğrencilere yapılmaktadır. Akademik yetersizlik uyarısı alan öğrenciler, bu uyarıyı aldıkları dönemden itibaren isterlerse CC harf notunun altındaki derslerden seçtiklerini tekrar edebilir. Öğrenciler seçtikleri dersleri tekrar edip iyi notlar alırsa ve genel ortalamasını 2,00’nin üzerine çıkartırsa akademik …

Devamını Oku »

Aöf Büro Değişikliği Nasıl Yapılır?

Aöf Büro Değişikliği Nasıl Yapılır?

Büro değişikliği yapmak isteyen öğrenciler ilk öncelikle interneti kullanabilirler. Genelde büro ya da adres gibi değişiklikler açık öğretim’in ya da okulun resmi sitesinden yapılabiliyor fakat bazen yaşanan yoğunluktan dolayı erişim sağlanamıyor. Eğer böyle bir durum ile karşılaşırsanız endişe duymanıza gerek yok çünkü büro değişikliği yapmanın bir yolu daha var. İnternetten …

Devamını Oku »

Bütünleme Sınavı Neden Yapılmaktadır?

Bütünleme Sınavı Neden Yapılmaktadır?

Bütünleme sınavı, öğrenciler arasında genellikle BÜT olarak telaffuz edilmektedir. Eğer öğrencinin vize ve finallerde aldıkları notlar yeterli değilse bütünleme sınavına girmek zorunda kalır. Derslerden geçer not alan ve başarılı sayılan öğrencilerin Bütünleme sınavına girmelerine gerek yoktur. Bütünleme sınavı, öğrencilerin final notunun yerine geçmektedir. Bütünleme sınavından aldığınız puan vizeden almış olduğunuz …

Devamını Oku »

Aöf 4 Yanlış 1 Doğru Cevabı Götürüyor mu?

Açık Uçlu Soru Sistemi Nedir?

Yeni sınav döneminin gelmesi ile birlikte en çok sorulan soruların başında 4 yanlış 1 doğru cevabı götürüyor mu? sorusu yer aldı. Açıköğretim öğrencilerinin girecekleri sınavda bundan sonra 4 yanlış 1 doğruyu götürecek ve puanlama buna göre yapılacak. ÖSYM‘nin yaptığı sınavlarda uygulanan bu sistem yükseköğretim kurumu tarafından da açık öğretim sınavlarında …

Devamını Oku »

AÖF Başarı Notu Nedir? Nasıl Hesaplanır?

Aöf Kaydımı Nasıl Sildirebilirim?

Başarı notu, dönem içi ve sonu notlarının katkılarıysa hesaplanmaktadır. Dönem içi notları, ara sınav, kısa sınav,sözlü sınav ve ödev gibi uygulamalı çalışmalara verilen notlardan oluşmaktadır. AÖF sisteminde ara sınav notunun yüzde 30’u ile dönem sonu sınav notunun yüzde 70’i alınır ve ortaya başarı notu çıkar. Örnek olarak bir dersin ara …

Devamını Oku »