Çarşamba , 24 Nisan 2024

AÖF Kayıt Yenileme Ücreti Ne Kadar 2021?

Güz döneminin sona ermesine az bir zaman kala öğrenciler AÖF kayıt yenileme ücreti ne kadar sorusunun yanıtını merak ediyor. 2020- 2021 eğitim dönemi bahar dönemi kayıt yenileme işlemleri 8 Şubat’ta başlayarak 12 Şubat’ta sona erecektir.

Kayıt Yenileme Ücreti

Kayıt yenilemek isteyen öğrenciler Cumhurbaşkanlığı Kararınca belirlene bir ücret mukabilinde yenileme yapmaktadır. Bu beden AÖF tarafından sunulan eğitim materyallerine karşılık olarak alınmaktadır. 2020 – 2021 eğitim öğretim yılı için alınacak kayıt yenileme ücretleri şu şekildedir:

  • Anadolu Üniversitesince belirlenen staj/uygulama dersi olmayan programlarda alt limit ₺285,00 TL’dir.
  • Açıköğretim Fakültesi Sosyal Hizmet Lisans Programında alt limit ₺405,00 TL’dir.
  • Tekniker unvanı verilen programlarda ise alt limit ₺305,00 TL’dir.
  • Uygulama dersi olan programlarda ise her bir uygulama dersi için ilave olarak 80 TL daha ödenecektir.
  • Laboratuvar dersi olan programlarda ise her bir laboratuvar dersi için ek olarak 120 TL daha ödenecektir.

AÖF Kayıt Yenileme İşlemleri

AÖF kayıt yenileme işlemleri mutlaka belirlenen takvime uygun şekilde süresi içinde yapılmalıdır. Öğrenciler şifre ile sisteme girerek kayıt yenileme işlemlerini yapmalıdır. Öncelikle 45 AKTS’yi geçmeyecek şekilde ders seçimi yapılır. Ders seçimi yapıldıktan sonra ödenecek olan kayıt yenileme ücreti hesaplanarak bildirilecektir. Kayıt yenileme işlemlerinin onaylanması için ücretin ödenmesi şarttır.

AÖF kayıt yenileme ücreti süresi içinde belirlenen bankalara yatırılmalıdır. ATM, internet bankacılığı gibi kanallardan ödeme yapılabilir. Ödemeler yalnızca Ziraat Bankası üzerinden yapılacaktır.

ATM ya da internet bankacılığından Eğitim/Sınav ödemeleri – Üniversite ödemeleri – Anlaşmalı Üniversite ödemeleri şeklinde ilerleyerek ödeme yapabilirsiniz. Ödeme yaparken üniversitenin bulunduğu il plaka kodu girilerek üniversitenin adı çıkması sağlanır. Sonrasında öğrenci TC kimlik numarası y da öğrenci numarası girilir. Bu şekilde ödeme yapıldıktan sonra kayıt yenileme işlemi tamamlanacaktır.

Kayıt yenileme süresi sona ermeden seçilen derslerin değiştirilmesi mümkündür. Ancak yeni seçilen dersler kayıt yenileme ücretinde değişikliğe neden olmamalıdır. Örneğin uygulama ya da laboratuvar dersi olmayan dersler arasında ekle bırak işlemleri yapılabilecektir. Kayıt yenileme süresi sona ermeden ders seçim işlemlerine son hali verilerek kaydedilmelidir.

Hakkında AÖF Destek

Anadolu Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi açıköğretim fakülteleri ve bölümleri ile ilgili detaylı bilgi sunmaya ve destek vermeye çalışan aranızdan birisi.

İlginizi Çekebilir!

Bolu AÖF Bürosu Adres ve İletişim

Bolu il merkezinde bulunan Anadolu Üniversitesi açıköğretim fakültesi adreslerine ve iletişim bilgilerine yazımız içeriğinden ulaşabilirsiniz. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir