Cuma , 29 Mart 2024

2021 KYK Bursu Ne Kadar Oldu?

2021 yılına girilmesiyle birlikte KYK bursu zam miktarı netleşti. Öğrencilerin merakla beklediği burs miktarı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı.

KYK Burs Miktarları

2021 yılı için KYK burs ya da kredi alan öğrencilere ödenecek olan zamlı miktarlar belli oldu. KYK bursu ne kadar oldu diyenler için yeni tutarları açıklayalım:

  • Lisans ve önlisans öğrencileri için KYK burs ya da kredisi 550 TL’den 650 TL‘ye çıkarıldı.
  • Yüksek lisans öğrencileri için KYK burs ya da kredi miktarı 1100 TL’den 1300 TLye çıkarıldı.
  • Doktora bölümlerinde okuyan öğrencilerin KYK burs kredisi ise1600 TL’den 1950 TL‘ye çıkarıldı.

Görüldüğü gibi 2020 yılında ödenen miktarlara yüzde 15 kadar bir zam yapıldı. Böylece burs ya da kredi alan öğrenciler finansal olarak desteklenecektir. Pandemi döneminden ötürü eğitime uzaktan devam edilse de burs ve krediler ödenmeye devam etmektedir.

Uzaktan eğitime devam edildiği şu günlerde ödenecek olan tutarlar daha büyük önem arz ediyor. Çünkü öğrenciler bilgisayar ve internet gibi ekstra harcamaları finanse etmek zorunda kalıyor.

Zamlı Burslar Ne Zaman Ödenecek?

2021 KYK burs miktarı Ocak ayından itibaren öğrencilere ödenmeye devam edecektir. Zamlı tutar üzerinden ilk olacak Ocak 2021 ayına ait burs ve krediler ödenecektir. 2022 yılının Ocak ayına kadar öğrencilerin burs ve kredileri bu tutar üzerinden ödenmeye devam edecektir.

Ödemeler öğrencilerin TC kimlik numarasına göre yapılmaktadır. Öğrenciler aşağıdaki listeye bakarak ne zaman ödeme alacaklarını öğrenebilirler.

  • TC kimlik numarasının sonu “0” olanlar 6 Ocak’ta ödeme alacaktır.
  • TC kimlik numarasının sonu “2” olanlar 7 Ocak’ta ödeme alacaktır.
  • TC kimlik numarasının sonu “4” olanlar 8 Ocak’ta ödeme alacaktır.
  • TC kimlik numarasının sonu “6” olanlar 9 Ocak’ta ödeme alacaktır.
  • TC kimlik numarasının sonu “8” olanlar 10 Ocak’ta ödeme alacaktır.

 

Okulu Uzayanlar Burs Ve Kredi Alabilir Mi?

KYK burs ya da kredisi alan öğrenciler için okulun uzaması akıllarını karıştırabiliyor. Normal öğrenim süresinde mezun olamaz ve okulunuz uzarsa KYK burs ya da krediniz kesilecektir. Bunu göz önünde bulundurarak plan yapmalısınız.

Hakkında AÖF Destek

Anadolu Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi açıköğretim fakülteleri ve bölümleri ile ilgili detaylı bilgi sunmaya ve destek vermeye çalışan aranızdan birisi.

İlginizi Çekebilir!

Bolu AÖF Bürosu Adres ve İletişim

Bolu il merkezinde bulunan Anadolu Üniversitesi açıköğretim fakültesi adreslerine ve iletişim bilgilerine yazımız içeriğinden ulaşabilirsiniz. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir