Pazar , 15 Eylül 2024

AÖF’den Mezun Olunca Diplomada Ne Yazar?

Anadolu Üniversitesi açıköğretim okumak isteyen öğrenciler diplomada ne yazdığını merak ediyor. Teknik olarak örgün öğretim ile AÖF diplomaları arasında herhangi bir fark bulunmuyor. Ancak yine de öğrenciler açıköğretim ibaresinin olmamasını tercih ediyor.

Anadolu Üniversitesi Fakülteleri

Anadolu Üniversitesi bünyesinde 3 farklı fakülte mevcuttur. Bunlar iktisat fakültesi, işletme fakültesi ve açıköğretim fakültesidir. Açıköğretim fakültesi bünyesindeki bölümlerden mezun olanların diplomasında doğal olarak açıköğretim ibaresi yer almaktadır. Ancak diğer fakültelerden mezun olanlarda bu ibare yer almamakta kendi fakültelerinin adı geçmektedir.

Açıköğretim okuyan öğrenciler ön lisans ya da lisans diploması almaktadır. Bu kapsamda her bir diplomada yazan bilgiler değişiklik arz etmektedir. Ancak sizlere örnek olması açısından bazı diploma örneklerine göre paylaşımlarda bulunacağız.

Hangi Bölümlerde Açıköğretim Yazıyor?

Yukarıda belirtmiş olduğumuz gibi açıköğretim fakültesi bünyesinde olduğu için diplomada bu ibarelerin yer aldığı bazı bölümler şunlardır: Yönetim Bilişim Sistemleri, tarih, sosyoloji, iktisat, felsefe, İngilizce öğretmenliği, yerel yönetimler, turizm ve otelcilik, sosyal hizmetler, sosyal bilimler, sağlık kurumları işletmeciliği, muhasebe, menkul kıymetler ve sermaye piyasası, halkla ilişkiler ve tanıtım, elektrik enerjisi üretim, iletim ve dağıtım, bankacılık ve sigortacılık ve adalet.

Yukarıda belirtmiş olduğumuz bölümlerin diplomalarında açıköğretim fakültesi ibaresi yer almaktadır. Ancak diğer fakültelerin diplomalarında böyle bir ibare bulunmamaktadır. Ayrıca örgün öğretim diplomalarından da herhangi bir farkı yoktur.

Açıköğretim Diploması İle Neler Yapılabilir?

Açıköğretim diploması ile kamu ve özel sektör personel alımlarına başvuru yapılabilir. Önlisans mezunları Dikey Geçiş Sınavına girerek bölümleri ile ilgili lisans bölümüne geçiş yapabilir. Örneğin adalet bölümü mezunları hukuk fakültesine bu sayede geçiş yapabilir.

Açıköğretim fakültesinden mezun olmanın önemli avantajlarından birisi de not ortalamasının daha yüksek olmasıdır. Bu sayede başvurulan ilanlarda bir adım önde olmak mümkün olmaktadır. Ancak eğitimden geri kalmamak adına öğrencilerin kendilerini sürekli olarak geliştirmelerinde fayda vardır. Böylelikle rakipleri karşısında daha avantajlı bir hal alabilirler. Ülkemizde açıköğretim mezunu olup o bölümde kariyer yapan çok sayıda örnek vardır. Uzaktan eğitimin mümkün olması da öğrencilere hareket serbestiyeti kazandırmaktadır.

Hakkında AÖF Destek

Anadolu Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi açıköğretim fakülteleri ve bölümleri ile ilgili detaylı bilgi sunmaya ve destek vermeye çalışan aranızdan birisi.

İlginizi Çekebilir!

Bolu AÖF Bürosu Adres ve İletişim

Bolu il merkezinde bulunan Anadolu Üniversitesi açıköğretim fakültesi adreslerine ve iletişim bilgilerine yazımız içeriğinden ulaşabilirsiniz. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir